tuijaleivorintakorpi

Yrittäjäperheen jäsen jää ilman sosiaaliturvaa - lainsuojaton työtön

Päättäjät määrittelevät yrittäjyyttä mielivaltaisesti ja TE-toimiston virkamiehet yhdistelevät luovasti lyhyitä lauseita ministeriön ohjeista työvoimapoliittisiin lausuntoihin. Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan ratkaisuista ei löydy avointa dataa, vaikka asiakirjat pitäisi olla julkisia, vain yksi tapaus liittyen yrittäjäperheen jäseneen vuodelta 2012 ! Ja nyt kuitenkin eletään avoimen datan aikakautta.

Lainsäätäjät ovat laatineet lait niin, että he pakottavat perheyrityksiä lopettamaan toimintansa, jotteivat vain yrittäjät tai yrittäjäperheen jäsenet keinottelisi sosiaaliturvalla, silloin kuin yrityksellä menee taloudellisesti huonosti!! Ja Suomen taloudellahan ei ole mitään tekemistä yksittäisen perheyrityksen menestykseen!

Hyvät päättäjät, älkää kannustako ketään yrittäjäksi, kun ette kykene tukemaan yrityksiä, silloin kuin yritysten takana olevat tavalliset ahkerat ihimiset tarvitsisivat yhteiskunnan tukea.

Lainsäätäjillä on pelko, että yrittäjä tahallaan käyttää väärin suomalaista sosiaaliturvaa, jota hän on itse maksannut kaikkien lakisääteisten pakollisten maksujen muodossa vuosikaudet. Yrittäjä on tyhmyyksissään ilman lainsäätäjien kunnioitusta repinnyt omasta selkänahastaan vuosikaudet yli 12 tuntisia työpäiviä nälkäpalkalla työllistäen itsensä lisäksi muutaman vieraan ja perheen jäsenen yrityksessään.  Tekikö hän tämän kaiken siksi, että suomalaista sosiaaliturvaa voidaan tarvittaessa jakaa avokätisesti pitkänmatkan kulkijoille?

Lainsäätäjät ovat laatineet lait niin, että perheyrityksen omistaja on pakotettu lopettamaan yritystoiminta, jotta yrittäjäperheen jäsen pääsee sosiaaliturvan piiriin. Yrittäjäperheen jäsen, jolla ei ole äänivaltaa eikä omista yhtään osaketta, onkin lainsäätäjän mielestä osaomistaja, jolla onkin taustalla päätösvaltaa yritystoiminnasta. Lainsäätäjähän on tässäkin kohtaan luulotautinen, että yrittäjäperheen jäsen keinottelisi itsensä suomalaisen sosiaaliturvan piiriin nauttimaan peruspäivärahaa, kun yritysellä menee huonosti. Lainsäätäjä on unohtanut kokonaan, millä ihmeellä yrittäjäperheen jäsen elää ja maksaa laskunsa, kun perheyrityksellä ei ole osoittaa hänelle töitä, josta voisi palkkaa hänelle maksaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Olli-PekkaSalminen kuva
Olli-Pekka Salminen

Erinomainen mielipide. Te-toimistoissa ei eletä tätä päivää ja arkea. Kuten Tuija edellä kuvasi, näinkin yksinkertainen asia ei ole Te-toimistoissa ymmärretty. Huoh...

Eero Mattila

Ymmärtääkseni laki ei velvoita kohtelemaan yrittäjiä eriarvoisesti, mutta politisoitunut virkamieskunta tekee omavaltaista tulkintaa tässä kuten pitkänmatkan apurahan hakijoidenkin kohdallakin.
- Virkamiesten toiminta ei perustu lakiin vaan omaan poliittissävytteiseen laintulkintaan...
- Hallituskokoonpanosta riippumatta virkamiesten omavaltaisia tulkintoja ei saada kuriin eikä näitä laittomia tulkintoja käsitellä missään oikeusasteissa vaikka syytä olisi...

Tuija Leivo-Rintakorpi

Taas yksi esimerkki näistä TE-palvelujen mielivaltaisista päätöksistä.

"Musiikin harrastajasta tuli yrittäjä tahtomattaan – TE-toimisto luopui 8 500 euron takaisinperinnästä: 'Minulla ei ole tuloja'"
#uutisvahti

https://yle.fi/uutiset/3-9742576

Toimituksen poiminnat